Saturday, September 12, 2009

Soolakõrb-Salar de Uyuni




Pärast külapäeva jõudsime soolakõrbe lähedal asuvasse linna Uyuni. Uyuni on üks kolmest põhiturismikohast Boliivias, peale Isla del Soli ja džungli. Kolmepäevased soolakõrbe ringreise pakuvad paljud firmad. Me võtsime ka tuuri. Naljakas oli üle pika aja teha organiseeritud reisi, kus ise ei pidanud elamise, söögi ja transpordi pärast muretsema. Jagasime autot kahe katalaani tüdrukuga, kes meile Barcelonasse mineku jaoks katalaani keelt õpetaid. Lisaks olid autos veel kolm edukat noort arsti Flandriast.
Ma mõistan, et turistid võiksid või isegi peaksid rohkem maksma, aga vahel olen Boliivias küllalkti närvi läinud kohalike peale mõttetute hindade pärast. Lisaks sellele et nad valetavad, nii et silm ka ei pilgu ja mul alati selline tunne tekib, et olin loll odavamat hinda küsides või neid mitte uskudes. Ja siis hakkan õigustama nende käitumist, et jaaa võib-olla tõesti neil on raske. Meie autojuht, kes ühel pildil seljakottide otsas istub ja telefoniga räägib, oli väike ja kaval. Ta ei tahtnud meid kokkulepitud kallimasse soolahotelli viia, vusserdas ja rääkis kõike, mida ei olnud vaja. Palju juhtus veel ja viimane olukord oli tagasi jõudes Uyunisse. Ta teatas, et kütus on otsas ega saa meid 100 meetrit edasi reisibüroo ette viia. Jättes ise mootori ilusti tööle, mida 30-kroonise liitrihinna kohta, tehakse siin riikides väga palju. Autojuhi näite põhjal, võiks tõesti teha järelduse, kuidas turistidesse üleolevalt suhtutakse.
Samas, võrreldes külapäevaga, kuhu tavaliselt turist ei satu, olid kohalikud meid õhtul sooja teega kostidades ülitoredad ja õnnelikud ka.
Kuiväga Boliivia lastele laulda meeldib: http://www.youtube.com/watch?v=nRAeLwWXvYM

No comments:

Post a Comment