Wednesday, July 15, 2009

Colombia 2

Mul on tõsiselt hea meel, et oktoobris Colombiasse tagasi tuleme. Nautkene juba ootan seda tunnet, kui reis selja taga on ja saab uuesti kohtuda Jimmy, Danieli, Guillermo, Juan-Carlose ja Sandraga. Nemad on need, kes jäävad meelde ja kellega tahaks edasi suhelda. Abielupaar, Juan Carlos ja Sandra, tõestasid armastuse olemasolu. Nad käitusid nagu tegelased seebiooberist, kes juhuslikult päris maailma olid sattunud. Juan-Carlos õpetas, mis tähendab mundologia ehk maailmateadus.
Jimmyga saime tuttavaks tänu Brunole. Nad olid kood Brasiilias ülikoolis käinud. Kui Bruno Sevillas Jimmy kontakti andis, ei uskunud, et see Colombias olemist nii palju muudab. Jimmy organiseeris igas linnas, kus käisime, kellegi meile bussijaama vastu, linnatuuri tegema, öömaja pakkuma voi kohvile, et ennast turvalisemalt tunneksime.
Daniel, uks Jimmy sõpradest, võitis südame salsarütme õpetades, oma siira suure heatahtlikkuse ning kannatlikkusega. Samuti Guillermo, keda loodame Bogotas uuesti kohata.
Labi nende inimeste nägime Colombia paremat poolt ja sellepärast ei oska halvema ja närtsinuma osa kohta midagi kosta.
Elasime heas mõttes turvatsoonis aga kõik, kes vähem, kes rohkem, hoiatasid, et me ette vaataksime.
Mis võib juhutuda:
*parem on alati takso tellida, kui tänavalt võtta
*võõrastega mitte rääkida, sest nad võivad ühte uimastavat pulbrit näkku puhuda, mille tagajärjel sa ise kõik oma asjad ära annad
*klubis ei tasu oma joogiklaasi valveta jätta
*pimedas mitte uude linna jõuda, kui ei tea, kus ööbid
*kui autoga valgusfoori taha seisma jääda, siis alati uksed ja aknad kinni hoida
*tänavalt mitte küsida, kus asub rahavahetuspunkt ja raha mitte automaadist välja võtta, sest teenustasu on 25 dollarit
Need on ajsad, mida saad ise kontrollida.
Kokkuvõttes ei vääri Colombia oma halba mainet. Kuna siin on sobivam kliima kokaiini kasvatamiseks, siis ei vabasta see eurooplasi selle ostimse patust.
Kahju, et suur turismiharu on hoopis narkomaanid, kes siia ei tule mitte maailma ühte mitmekulgsemat looma-, linnu- ja taimeriiki vaatama, vaid odavamalt narkootikume ostma.

No comments:

Post a Comment